Kako bi mogli u MyRent-u izdavati račune, potrebno je prvo podesiti neke stvari u sustavu.

Za one koji će račune fiskalizirati, potrebno je najprije dodati fiskalni certifikat u MyRent. To radimo tako da odemo na Settings>B2B>Fiskalizacija i nakon što kliknemo na Add certificate, dobijemo sljedeći ekran:

Kliknemo na plus, dodamo naš fiskalni certifikat i onda kliknemo na Produkcijski server i zatim na Spremi promjene.


Nakon toga trebamo dodati načine plaćanja. To radimo na Settings>Registry>Payments. Kad to otvorite, trebali bi dobiti sljedeći ekran:

Pod Payment name dodajete ime plaćanja(Bankovni transfer, kreditna kartica,..) i uparite ga s Payment type. Također ga morate upariti i s Fiskalizacija Tip. Zatim kliknete na Save  i dodate sljedeći način plaćanja.


Kad smo to obavili, trebamo dodati ono što naplaćujemo(smještaj, mini bar,...). To dodajemo na Settings>Registry>Items. Kad kliknete na Add new item, trebali bi dobiti sljedeći ekran:

Pod Short note dodajemo ime Item-u i pod VAT% odgovarajuću stopu poreza. Budući da ćete račune koristiti uglavnom za smještaj, potrebno je također i označiti polja Default(kako bi nam automatski povuklo taj item u račun) te Price of reservation.


Kad smo obavili navedene korake, moramo dodati OIB radnika(workera) koji će izdavati račune. To radimo tako da kliknemo na gornji desni kut, odnosno vaše ime, otvori nam se padajući izbornik i onda kliknemo na Workers. Ako nemamo definiranog radnika, dodajemo ga klikom na Add new, Ako već imamo radnika, samo ga odaberemo. U oba slučaja trebali bi dobiti ovaj ekran:

Tu ispunimo sve podatke te obvezno dodamo OIB radnika na polje TAX ID i kliknemo na Save. Ovah korak radimo jer pri izdavanju fiskaliziranih računa, potrebno je imati ime i OIB radnika koji je izdao račun.


Moramo dodati i podatke firme odnosno vlasnika. To radimo tako da kliknemo na gornji lijevi kut(tamo gdje se nalazi vaša fotografija odnosno tamo gdje bi se trebala nalaziti vaša fotografija ako je niste postavili :)). Trebali bi dobiti sljedeći ekran:


Ispunimo sve podatke firme te na polja Company ID, Tax ID te OIB dodajemo OIB firme. Na VAT dodajemo odgovarajuću stopu poreza. Na Code dodajemo broj poslovne jedinice.


Zatim moramo dodati footer, odnosno podnožje našeg računa. To radimo tako da odemo na gornji desni kut i kliknemo na Settings. Pri dnu ovog ekrana imamo Invoice text, Invoice footer te Invoice message. Tu uređujemo naš račun, odnosno definiramo stvari koje će se vidjeti na našem računu.

Na istom ekranu pri vrhu moramo Currency prebaciti u kn, dodati stopu poreza(VAT), te ako želimo povlačiti dnevni tečaj s HNB-a, kliknuti na Daily exchange te spremiti. Odmah možemo to isprobati s desne strane klikom na tipku Get current rates. Zatim kliknemo na Save. Ako želite koristiti fiksni tečaj npr. 7,5, pored € dodamo 7.5 i kliknemo na Save.


Još moramo dodati porez(VAT) za svaku jedinicu. To radimo tako da idemo na detalje svakog objekta, zatim Pricing & Calculations, dodamo stopu poreza i spremimo.

Kad sste sve obavili, obavijestite jer MyRent mora odobriti fiskalizaciju. Ako bilo gdje zapnete, javite se. Rado ćemo vam pomoći!!